Primele tendinte in design interior pentru 2019

Publicații de profil vorbesc despre culorile anului, materiale, texturi, combinații. Ne-am obișnuit ca fiecare an să aibă ceva specific și sunt mulți cei care așteaptă să vadă ce este nou, care caută idei să se inspire, să viseze. Adevărul este că schimbările nu se fac niciodată brusc și total. Chiar dacă materialele și culorile se schimbă, trecerea este lină. Sunt suficiente câteva idei simple și investiții minime pentru a fi în pas cu designul de interior. Iată câteva dintre tendițele pentru anul 2019, ce rămâne și ce se schimbă.
Lemnul și mobile
Mobilierul anului 2019 este inspirat de stilul nomad. Piesele sunt compacte, multifuncționale, artistice și flexibile. Spațiul ocupat de mobilier este cât mai redus fără a face rabat la calitatea vieții. Se păstrează mobilierul util și se renunță la piesele care au doar rol decorativ, acest rol fiind preluat de piesele utile. Este tot un fel de stil minimalist, cu mai mult confort și mai multă culoare.
Stejarul și cireșul sunt opțiuni pentru mobilierul din lemn. Alegerea lor este bună atât din punct de vedere al design-ului interior cât și al durabilității, esteticii și culorilor calde. Chiar dacă pare o investiție costisitoare, întoarcerea la esențele de lemn valoroase a început de ceva vreme și tendința se păstrează. Așa că investiția este pe termen lung atâta timp cât se mizează pe durabilitate.
Fie se păstrează culoarea naturală a lemnului, fie se colorează în culori deschise sau foarte închise. Culori precum miere, douglas, cireș sau pin vor fi preferate. De cealaltă parte, culori precum nuc închis, wenge și chiar negru vor fi tot mai întâlnite. Contrastele între nuanțe se vor regăsi pe aceeași piesă sau în aceeași cameră. Foarte apreciat va fi lemnul ars – metoda Shou Sugi Ban de colorare a lemnului prin ardere.
Materiale și texturi
Metal, marmură, ceramică, piele ecologică, catifea, materiale textile din fibră naturală – nu prea există limită în folosirea materialului. Totul poate fi folosit cu condiția să nu devină apăsător, să nu încarce foarte mult spațiul.
Materialele prețioase precum catifeaua și pielea vor coabita cu materialele naturale și cu cele lucrate manual. Catifeaua va da greutate, pe când materialele naturale vor crea ambianța plăcută și simplă. Obiectele făcute manual vor fi apreciate pentru legătura cu trecutul, dar și cu natura.
Trendurile în design interior în 2019 par a fi prietenoase, așa cum ne-am obișnuit de ceva ani. Este destul de ușor să fim în trend, important este să nu sufocăm interiorul cu mobilă, să nu uităm de culorile naturale, să adăugăm pete de culoare și oglinzi și să dăm o șansă lucrurilor simple făcute manual.
Și încă ceva! Designul inspirat de spiritul retro,de căldura, lejeritatea și rotunjimile strălucitoare ale stilului disco va reprezenta inspirația retro din interioarele anului 2019.
Sursa: Revista din lemn#Deco&design

 

Experţii Pantone aleg de 19 ani culoarea ce exprimă cel mai bine spiritul perioadei. Asa cum anul trecut au ales violetul, o culoare complexa , provocatoare dar si linistitoare, acum au decis să îşi îndrepte atenţia asupra nuanţelor din ocean. Living Coral înseamnă energie, reconectarea cu natura, o nuanță de portocaliu-piersică, ușor aurie, care denotă optimism.
„Influența de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman. „Am avut în minte frumusețea pe care o vedem în natură și importanța ocrotirii mediului. Gândiți-vă la recifele de corali care adăpostesc și susțin viața marină și iată că încep să dispară.”

IDEI DE DECORARE in nuante AQUA & CORAL

none-Creative

Author none-Creative

More posts by none-Creative