Stilul vintage în design interior
Aspectul învechit al mobilierului este cheia acestui stil, aşa că te poţi folosi lejer de obiecte moştenite sau achiziţionate din târguri de vechituri. Lemnul, metalul sau materialul de sac pot fi minunate pentru a porni un proiect DIY de ornamentare a unei încăperi în stil vintage.
Ia în calcul această variantă pentru o casă de vacanţă sau pentru nişte proprietari nostalgici, însă ai grijă la calitatea obictelor şi mobilierului, stilul vintage nu presupune obiecte stricate.
Stilul vintage continuă să domine în materie de design interior și este de actualitate în amenajările moderne atât timp cât sunt îmbinate cu atenție elemente vechi și piese noi de mobilier.
Înainte de a merge mai departe și a-ți spune cum îți poți amenaja un spațiu în stil vintage, aș vrea să clarificăm un aspect important, și anume, care este diferența dintre vintage și retro. Spre exemplu, un obiect vintage are între 20 și 100 de ani, dacă are o vechime de peste 100 de ani intră deja în categoria antichități. În schimb un obiect retro nu are vechime, este un obiect nou care doar imită aspectul unuia vechi.
Stilul vintage în design interior constă de fapt în realizarea unui decor cu o puternică încărcătură nostalgică, utilizând piese de mobilier vechi asupra cărora timpul și-a lăsat frumos amprenta. Tocmai acesta este principalul său obiectiv, revalorificarea lucrurilor vechi. În ultimul timp s-a pus în special accentul pe îmbinarea unor obiecte de mobilier recondiționate cu piese avangardiste, în culori puternice, cu un design îndrăzneț și modern.