Stilul Shabby Chic

Stilul Shabby Chic

Numele stilului spune totul: shabby (ponosit) – și chic. Stilul este foarte popular deoarece nu are nevoie de un buget mare, doar de multă creativitate. Principalele caracteristici sunt imperfecțiunile și frumusețea naturală.
Culorile tipice pentru acest stil sunt simple și calde, de la alb la gri, bej și lavandă, roz deschis și turcoaz. Nu veți observa deviații de la aceste tonuri sau accente puternice.
Când vine vorba de stilul shabby chic, totul este foarte sofisticat și ușor de obținut. Pe lângă albul prevalent, tonurile pastel precum albastru, roz sau verde sunt și ele prezente în interioarele shabby chic, iar unele detalii pot fi argintii sau aurii.
Pereții sunt mai ales albi, însă folosirea tapetului în tonuri calde va crea un mediu plăcut și comod în locuința dumneavoastră.
Mobilierul este plin de detalii, în culori deschise, de alb, bej sau gri, cu accentul pus pe texturile nefinisate. O multitudine de ornamente și gravuri bogate sunt părți esențiale ale stilului shabby chic, la fel ca pereții din cărămidă albă sau elementele decorative din lemn.
Materialele folosite la decorarea interioarelor shabby chic sunt în culori pastel, de obicei foarte simple, precum bumbacul sau pânza, sau în forma unor goblenuri sau altor broderii.
Acest stil dă mare importanță detaliilor și felului în care sunt combinate diferite elemente, care joacă un rol important în orice decor. O gamă largă de vaze, tablouri vechi, materiale textile și alte obiecte artizanale se găsesc în casele decorate shabby chic. Decorațiunile sunt în culori pastel, majoritatea fiind făcute de mână sau restaurate, cu multe flori, precum trandafiri sau lavanda, dar și cu oglinzi cu rame foarte ornamentate. Puteți completa interiorul cu candelabre ornamentate, care oferă eleganță oricărei camere.
La fel ca orice alt element al acestui stil, pardoseala trebuie să aibă un aer rustic și ponosit, dar sofisticat și expresiv. Podelele de lemn reprezintă o parte esențială a oricărui interior shabby chic. În funcție de stilul dumneavoastră sau de efectul pe care vreți să îl imprimați interiorului, puteți folosi o gamă variată de pardoseli de lemn.
Dacă doriți romantism, eleganță și calm în casa dumneavoastră, dacă sunteți îndrăgostiți de spiritul epocilor trecute, dar și de stilul contemporan de viață, atunci stilul shabby chic este soluția ideală pentru dumneavoastră. Găsiți o piesă veche de mobilier și fiți creativi!
Sursa: Tarkett.ro
Foto : Pinterest

Designer interior, articole la comandă, consiliere și montaj, antichități
Luni - Vineri
10 - 18
Sâmbătă
9 - 13
Duminică
închis
© Copyright 2024. All rights reserved.