Stilul Boho Chic

Stilul Boho Chic se caracterizează în primul rând printr-o combinaţie de elemente romantice boeme şi o explozie de culoare. Acest decor vesel şi, am spune noi, exclusiv feminin, este unul de impact, deci şi destul de încărcat, de aceea este foarte important să alegeţi cu mare grijă elementele, pentru ca ambientul general să arate cât de cât aerisit. Cel mai bine ar fi să decoraţi în stil boho chic doar o parte a camerei, iar restul să îl lăsaţi simplu şi ordonat. Crearea unui spaţiu în stil boho chic înseamnă crearea unui atmosfere absolut diferite şi personalizate.
Dacă sunteți în căutarea unui spaţiu mai calm, concepeţi un interior boem alb – este mai ușor și arată foarte rafinat. Lemnul, blana, diferitele tipuri de texturi, pielea – bucurați-vă de întreaga varietate de materiale pe care le puteţi utiliza. Stilul boem înseamnă culori luminoase, modele aiurite și o atmosferă artistică. O ambianţă boho chic este în mare parte creată cu ajutorul materialelor: accesorii, cuverturi de pat, tapiserii de mobilier, covoare, perne și perdele. Baldachinele, hamacele, coliviile (da, da, aţi citit bine) şi lucrările de artă uimitoare sunt binevenite. Puteţi amesteca boho chic cu orice alt stil, mai ales cu cel romantic, baroc, de epocă sau vintage, rustic, elegant şi contemporan.
Astăzi, acest tip de stil este unul foarte popular, dar în acelaşi timp neobișnuit. Designul interior boem este plin de culori vii și piese de epocă, este un spaţiu primitor și confortabil, care reflectă iubirea pentru elementele exotice, printurile de diferite provenienţe, explozia de culori şi texturile neobișnuite. Nuanţe îndrăzneţe, modele haioase, elemente organice, o stare de spirit artistică şi mobilă veche… este tot ce aveţi nevoie pentru a concepe un spaţiu “bohemian” care să taie răsuflarea!
Într-o cameră boho chic, nu trebuie să lipsească pernele decorative. Acestea sunt folosite în număr cât mai mare, în forme şi dimensiuni diferite, pe podea, pe pat, pe fotolii, pe canapele, neapărat cu motive florale, dar şi etnice. Şi ele vor crea spaţiul călduros şi primitor cu care deja ne-a obişnuit boho chic. Restul accesoriilor decorative sunt inspirate din natură, cum ar fi statuete, vaze şi lumânări în formă de păsări, crenguţe, copaci şi bineînţeles, folosiţi multe flori naturale colorate sau plante de apartament. Bufniţele decorative, clopoţeii de vânt, tablourile, carpetele, decoraţiunile în stil african, toate sunt extrem de apreciate în stilul boho chic, unele dintre ele fiind chiar purtătoare de noroc.
Sursa: Renovat.ro
Foto: Pinterest

Designer interior, articole la comandă, consiliere și montaj, antichități
Luni - Vineri
10 - 18
Sâmbătă
9 - 13
Duminică
închis
© Copyright 2024. All rights reserved.